Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Moodsetter omgevingsrecht petra scaled
PETRA LINDHOUT
Ik sta voor uw zaak

Petra Lindhout

Voor optimale prestaties zoekt Petra haar ontspanning in muziek. In haar vrije tijd neemt ze graag de viool ter hand: een instrument dat goed luisteren, doorzettingsvermogen en nauwkeurigheid vereist. Die kwaliteiten komen ook haar klanten ten goede.

Petra is specialist op het gebied van het omgevingsrecht (ruimtelijke ordening, milieu, water en natuur) en voorziet bedrijven van advies en bijstand bij geschillen over omgevingsplannen, grondexploitatie, activiteiten en vergunningen en handhaving. Daarnaast doet zij ook bouwrechtzaken. Ofwel, alles wat veranderingen in de fysieke leef- en werkomgeving aangaat. Petra’s insteek voor haar klanten is het vinden van duurzame oplossingen. Ze procedeert alleen als het echt niet anders kan.

Petra heeft haar rechtenopleiding voltooid aan de Universiteit van Amsterdam in 2004. Nadien heeft zij gewerkt als advocaat voor bedrijven en vervolgens als jurist voor de overheid. Ze heeft dus aan alle kanten van de tafel gezeten. Na het volgen van de postacademische specialisatie-opleiding Milieu en Ruimtelijke ordening (Grotius) in 2010 heeft zij haar proefschrift in 2015 voltooid bij de Universiteit Utrecht. Petra is tevens verbonden als geassocieerd medewerker aan het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law van de Universiteit Utrecht en wordt regelmatig gevraagd voor gastcolleges op universiteiten en hogescholen. Ze schrijft al jaren voor het jurisprudentiekatern van het vakblad Milieu & Recht (Kluwer).

Petra heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

Hoofdrechtsgebied:

  • Omgevingsrecht

Subrechtsgebied:

  • Bestuursrecht
  • Waterrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief