Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Moodsetter personeelsrecht scaled
Arbeidsrecht
Wij staan voor uw zaak

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

Op 1 januari 2020 is de Wet arbeidsmarkt in balans in werking getreden. Dat betekent een aantal veranderingen op het arbeidsrechtgebied.

Zo is er een nieuwe ontslaggrond in het leven geroepen: de zogeheten cumulatiegrond. Door die nieuwe ontslaggrond kunnen verschillende ontslaggronden (disfunctioneren of verstoorde arbeidsrelatie) samen een redelijke grond voor ontslag opleveren. Wel kan de rechter in zo’n geval een extra vergoeding toekennen aan de werknemer.

Verder heeft de werknemer recht op een transitievergoeding vanaf de eerste werkdag bij ontslag. De berekening van de transitievergoeding is ook aangepast. Met name de regels voor oproepovereenkomsten en payrolling zijn aangepast en aangescherpt.

De Haij & Van der Wende advocaten kunnen u bijstaan deze nieuwe arbeidsrechtelijke regels in te kaderen in arbeidsovereenkomsten of huishoudelijke reglementen. Ook houden wij regelmatig presentaties over nieuwe Arbeidsrechtelijke wet- en regelgeving en kunnen deze presentatie bij u op locatie organiseren.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief