Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Header mvo 1 scaled
MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN
Wij staan voor de maatschappij

De Haij & Van der Wende Advocaten feliciteert De Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied

Wie wel eens langs het Rottemerengebied rijdt, zal vast de molens niet ontgaan zijn. Deze prachtige molens, ook wel De Molenviergang genoemd, staan in de Tweemanspolder te Zevenhuizen. Het zijn vier achter elkaar geschakelde molens welke, gedurende twee eeuwen, gezamenlijk het polderniveau op peil hielden.

Om de molens en bijgebouwen in hun cultuur-historische waarde te laten, omdat de molens in toenemende mate in hun voortbestaan werden bedreigd als gevolg van verstedelijking en beplanting, die de molens de wind uit de zeilen nam, is de Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied in het leven geroepen. Zij hebben in de loop der jaren gelden bijeen gebracht om zowel de molens, alsook de omgeving van de molens in stand te houden en te verbeteren, zoals zomerhuizen. Zij doen er alles aan om de enige nog werkende Molenviergang in de wereld in goede staat te houden.

Deze vereniging is opgericht op 17 september 1991 en is in de omgeving van Zevenhuizen (ZH) een begrip geworden!

Op hun website, www.verenigingmolenvrienden.nl, vindt u informatie over de prachtige molens. De foto’s en verhalen bieden u een ‘kijkje’ achter de schermen en de wandel/fietsroutes op deze website kunt u downloaden en laten u kennismaken met een uniek historisch stuk van West-Nederland.

Op zaterdag 17 september 2016 viert de Vereniging Molenvrienden Rottemerengebied haar 25-jarig jubileum en zullen de molens in de vreugdestand gezet worden en zal het jubileum groots gevierd worden.

Namens De Haij & Van der Wende Advocaten feliciteren wij de Verenging Molenvrienden met haar 25-jarig bestaan en wij hopen dat zij zich nog lang in zullen zetten om deze prachtige molens in stand te kunnen houden.

57dc01741f70549f26294ece eendrachtsmolen 1 scaled