Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Header mvo 1 scaled
MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN
Wij staan voor de maatschappij

De Haij & Van der Wende Advocaten sponsort Karateka Dave Kientz

Dave Kientz is student Bedrijfskunde in Rotterdam, en daarnaast een talentvolle 17-jarige karateka. En: en topsporter met een droom. “Ik wil wereldkampioen worden in Kyokushin Full Contact Karate.” Een planning heeft Dave al: in 2021 moet het eerste doel verwezenlijkt zijn, en in 2024 wil hij de beste karateka ter wereld zijn bij de senioren.

Dat klinkt misschien heel ambitieus, maar de Waddinxvener is al meervoudig Nederlands, en sinds dit jaar ook Europees kampioen. En hij leek goed op weg om zijn sportdroom te verwezenlijken toen de coronacrisis genadeloos toesloeg. Dave’s werd danig overhoop gegooid door de pandemie. Van de ene op de andere dag kon Dave niet meer trainen en gingen wedstrijden en toernooien niet meer door. “Ik heb deze gekke tijd toch nuttig gebruikt, door een volgende stap te zetten in mijn sportloopbaan. Daarom heb ik me aangesloten bij een sportmanagement bureau, Comeback Sports. Zij begeleiden topsporters in hun weg naar de top door ze op allerlei gebieden te ondersteunen.”

Sportfolio
Zelf zoeken naar sponsors is een van die gebieden, want al dat trainen en naar wedstrijden gaan brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Dave knikt. “Ik werk zo veel mogelijk, naast mijn opleiding, om zelf in die kosten te voorzien, maar het dilemma is dat ik door dat werk minder aan trainen toekom. Om een studie, een baan en topsport te combineren is eigenlijk niet te doen als ik echt wereldkampioen wil worden. En dus heeft Comeback Sports met mij een ‘sportfolio’ gebouwd waarin ik mezelf en mijn ambities op een professionele manier presenteer aan mogelijke sponsors.”

Passie
En die sponsor heeft Dave nu gevonden in De Haij & Van der Wende Advocaten uit Capelle aan den IJssel. Waarom die link met een juridische dienstverlener? Hebben de advocatuur en karate iets met elkaar gemeen, kunnen de twee werelden elkaar wellicht inspireren? “O, zeker” denkt Dave. “Zoals ik het zie vechten advocaten echt voor hun cliënten. Niet met brute kracht, maar met intelligentie en strategie, net als in het karate. Alleen is hun arena de rechtbank of de onderhandeltafel, en voor mij is het de ring. Doelgericht, gedisciplineerd en energiek, die kernwaarden betekenen veel voor mij als mens en als sporter, en die waarden zie ik terug in een bedrijf als De Haij & Van der Wende Advocaten. De passie die zij hebben voor de advocatuur, die heb ik voor het karate. Het is geweldig om samen op te trekken en samen voor de goede zaak te knokken, elk in onze eigen arena.”