Header mvo 1 scaled
MVO
Wij staan voor de maatschappij

De Haij en Van der Wende sponsort hockeyers Feijenoord

HCF Sponsor Spotlight (HCFSS) interviewt periodiek (hoofd)sponsoren over allerhande (i)relevante zaken, zoals “Hoe sportief bent u zelf?”, “Bent u zelf een echte Feijenoorder?”, en “Waar ziet u uw bedrijf over tien jaar?”. Deze keer spreekt HCFSS met Tessa Sipkema van De Haij & Van der Wende Advocatenkantoor.

Tessa Sipkema, dat klinkt als een typische Rotterdamse naam?
Wat grappig, meestal wordt mij gevraagd of ik familie ben van de oud-voorzitter van de Elfstedentocht. Hoewel Sipkema een typisch Friese naam is, heb ik geen Friese (of Rotterdamse) roots. Ik ben geboren en opgegroeid in Oud-Beijerland en nu al bijna tien jaar Rotterdammer. De nuchtere Rotterdamse mentaliteit heb ik gelukkig wel.

 

Hoe zou je jullie affiniteit met Sport, en Hockey in het specifiek, kunnen omschrijven?
De Haij & Van der Wende is een sportief en fanatiek kantoor, zowel in de beoefenen van de sport als in het aanmoedigen daarvan. Regelmatig zijn de collega’s te vinden op de golfbaan of in een voetbalstadion. Ook boksen, zwemmen, fitness en voltige (acrobatiek op een bewegend paard) zijn sporten die door mijn collega’s worden beoefend. Verder zijn er nog de fanatiekelingen die ’s ochtends in de vroege uurtjes op staan om een flink aantal kilometers (wiel)rennend af te leggen.

Tevens, de affiniteit van ons kantoor met de hockeysport komt ook niet uit de lucht vallen. Een aantal van mijn collega’s staat iedere zaterdag trouw aan de zijlijn van het hockeyveld hun kids aan te moedigen. Een enkeling heeft vroeger zelf gehockeyd. Verder heb ik als nieuwkomer bij het kantoor voor het eerst met de hockeysport kennis gemaakt bij HCF en ben ik ervan overtuigd dat het de leukste en meest (maatschappelijk) sociale club is van Nederland en in ieder geval van Rotterdam.

 

Waarom sponsoren jullie HCF, en wat vinden jullie zo mooi aan de club?
Op de eerste plaats vanwege de bijzondere maatschappelijke insteek van de club. HCF is een zeer toegankelijke en laagdrempelige vereniging waar iedereen welkom is en waar je dat gevoel ook meteen bij binnenkomst krijgt. Het spreekt ons aan dat iedere week weer energie wordt gestoken in het verspreiden van het enthousiasme voor de hockeysport in de verschillende wijken in Rotterdam Zuid. Gewoon door op speelpleintjes met de kinderen uit de wijk een potje te hockeyen. Op de tweede plaats sponsoren wij HCF vanwege de mooie sport zelf en omdat ikzelf in het Dames 1 team speel. De Haij & Van der Wende is zeer enthousiast om deel te mogen uitmaken van deze bijzondere club die de multiculturele wijk Feijenoord aan het hockeyen krijgt.

 

Tessa, dat zijn wat ons betreft de juiste redenen om tot sponsoring over te gaan. Bedankt! OK, nu over naar de commerciele boodschappen: hoe zou je jullie kantoor omschriijven, en waar zetten klanten jullie zoal voor in?
De Haij & Van der Wende is een gespecialiseerd, commercieel advocatenkantoor, gevestigd in Capelle aan den IJssel onder de rook van Rotterdam. We werken voornamelijk voor ondernemingen en (non-profit) organisaties. We adviseren cliënten op het gebied van arbeidsrecht, ondernemingsrecht, vastgoedrecht en ruimtelijke ordeningszaken. Onze bedrijfsfilosofie is simpel; een direct en snel contact en een flexibel en praktisch optreden geeft de beste oplossing.

Ons advocatenkantoor in Capelle aan den IJssel richt zich op een langdurige relatie met haar cliënten. Een goed inzicht in de persoon en/of het bedrijf is belangrijk voor een goede advisering. Een langdurige relatie betekent ook dat de cliënt vertrouwen heeft in zijn advocaat en, niet minder belangrijk, andersom. De wensen van de cliënt, diens organisatie en bedrijfscultuur en de kosten worden bij de advisering nauwgezet in het oog gehouden.

En net als HCF zijn wij zeer toegankelijk in de omgang en gericht op de langdurige relatie met onze cliënten.

Tessa, nu toch nog even een persoonlijk vraag: Hoe zou je jezelf omschrijven als sporter, en zie je dat ook terug in je professionele leven?
Met de start van het hockeyseizoen heeft mijn trainer voor iedereen een sportprofiel opgesteld. Mijn psychologisch test resulteerde in een ENFP’er. In andere woorden: ik ben een enthousiaste sporter, betrokken bij het team met een schijnbaar hoge pijngrens. Dat laatste komt ook wel van pas als verdediger, waarbij ik al eens een stick en een paar hockeyballen in mijn gezicht heb moeten incasseren.

Die enthousiasme zie ik zeker terug in mijn professionele leven en in de zaken waar ik aan werk. Ook de behoefte om een goede relatie met cliënten te hebben en oprecht geïnteresseerd te zijn in hun organisatie komt overeen met mijn eigenschappen in het sportersprofiel. Stilzitten kan ik niet goed, niet als sporter en niet in mijn werk. Gelukkig sluit het beroep als de hockeysport daar goed bij aan.

Dat is duidelijk, je hebt nu lang genoeg stilgezeten, nog een laatste vraag en dan mag je weer weg: Welke vraag zou je aan de volgende “Sponsor Spotlight”-sponsor willen vragen?

Waar zie jij HCF en jouw bedrijf/organisatie over 10 jaar?
Dat is een lastige vraag, ben ik even blij geen sponsor te zijn die deze vraag moet beantwoorden. Hartelijk dank Tessa voor dit leuke interview, veel success bij Dames 1, en doe je best op kantoor! 

Schermafbeelding 2020 09 25 om 11.05.12