Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Moodsetter omgevingsrecht scaled

Omgevingsrecht

Wij staan voor uw zaak

Milieu & Veiligheid:

Milieubelastende Activiteiten

Voor bedrijven die milieubelastende activiteiten uitvoeren, gelden complexe regels die vaak uit Europa afkomstig zijn. Afhankelijk van het type activiteit gelden er vergunningplichten, meldplichten of informatieplichten. Wij kunnen u adviseren welke regelgeving voor uw activiteit van belang is en welke specifieke zorgplichten er gelden. Daarnaast kunnen wij u bijstaan in de contacten met de overheid om te komen tot werkbare maatwerkvoorschriften. Ook als uw vergunning wordt herzien (op eigen aanvraag of door de overheid) bent u bij ons aan het goede adres voor advies en bijstand. 

Milieueffectrapportage: impact in beeld

Europese milieuregelgeving stelt strenge eisen aan activiteiten die impact kunnen hebben op het milieu. Een voorbeeld daarvan is de milieueffectrapportage die voor bepaalde projecten is vereist. Onze specialisten beoordelen of een milieu-effectrapportageplicht bestaat. We beoordelen rapportages nauwkeurig en n helpen bij het voldoen aan de geldende eisen.

Externe veiligheid: prioriteit nummer één

De risico’s van externe veiligheid, bijvoorbeeld in geval van industriële processen of het transport van gevaarlijke stoffen, zijn niet te onderschatten. Het in kaart brengen van deze risico’s en het nemen van de nodige maatregelen is cruciaal. Bij De Haij & Van der Wende Advocaten hebben we de kennis in huis om u hierbij te ondersteunen, zodat externe veiligheid de aandacht krijgt die het verdient.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief