Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Moodsetter personeelsrecht scaled
Arbeidsrecht
Wij staan voor uw zaak

Collectieve ontslagen

Bij een reorganisatie kan het voorkomen dat de noodzaak bestaat om werknemers collectief te ontslaan. Hiervan is sprake als 20 of meer werknemers binnen 3 maanden en binnen een bepaalde regio worden ontslagen op bedrijfseconomische gronden.  Het maakt niet uit op welke manier de werknemer wordt ontslagen. Ook ontslag met wederzijds goedvinden via een vaststellingsovereenkomst wordt meegeteld.

Bij een collectief ontslag spelen heel andere juridische regels een rol dan bij bijvoorbeeld ontslag op staande voet of bij ontslag door disfunctioneren of een verstoorde verhouding. Zo moet de werkgever zich houden aan de Wet melding collectief ontslag en moet een melding worden gedaan bij de betrokken vakbonden.

Bij een collectief ontslag spelen bedrijfseconomische aspecten in beginsel een veel grotere rol dan bij individuele ontslagen. Wanneer u besluit een bedrijfstak te sluiten, of dat werk uitbesteedt naar het buitenland, dan kan het voorkomen dat een hele afdeling van uw onderneming ophoudt te bestaan. Dat vereist een specifieke aanpak. Onze advocaten weten hoe hiermee om te gaan en welke strategie het best is om dit op juiste wijze af te handelen.

De advocaten van De Haij & Van der Wende hebben veel ervaring met alle soorten van ontslag. Wij maken van uw zaak onze zaak. Hierdoor hebben wij een gedeeld belang. Wij zetten alles op alles om het optimale resultaat voor u te behalen.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief