Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Moodsetter personeelsrecht scaled
Arbeidsrecht
Wij staan voor uw zaak

Positie statutair bestuurder

De positie van een statutair bestuurder is bijzonder. Ondanks het feit dat deze bestuurder voor het grootste gedeelte onder het arbeidsrecht valt, heeft de statutair bestuurder toch een afwijkende positie en is ook het de ondernemingsrechtelijke positie zeker van essentieel belang.

De positie van de statutair bestuurder kan veel vragen opleveren. Wanneer de bestuurder ontslagen wordt, gelden dan de regels uit het arbeidsrecht, ondernemingsrecht, of is er andere wet- en regelgeving van toepassing?

De advocaten van De Haij & Van der Wende hebben voor deze speciale positie van de bestuurder de kennis en ervaring in huis om op dit punt te adviseren en te procederen. In de praktijk blijkt dat een constructieve houding bij onenigheid vaak de beste manier is om tot een bevredigend resultaat te komen. Wij werken graag door middel van overleg en advisering. Het doel is om bij de rechtbank weg te blijven, wanneer uw belang daarmee niet is gediend. Hierdoor leveren wij het optimale resultaat voor u.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief