Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Moodsetter omgevingsrecht scaled

Omgevingsrecht

Wij staan voor uw zaak

Omgevingsplan

Bij De Haij & Van der Wende Advocaten begrijpen we dat het omgevingsplan meer is dan alleen een document over ruimtelijke ordening; het is hét regelgevend kader als het gaat om integraal gebiedsbeleid. Gebiedsbeleid gaat over veel meer dan alleen ruimtelijke ordening: bouw, infrastructuur, water, bodem, lucht, landschappen, natuur, cultureel erfgoed en werelderfgoed. Onze ervaring en juridische kennis stellen ons in staat om de complexiteit en de kansen die een omgevingsplan biedt te overzien en te adviseren welke mogelijkheden en ruimte er is om uw plannen te realiseren. 

Maatwerkregels en maatwerkvoorschriften: belangrijk gereedschap

In onze praktijk zien we dat maatwerkregels en maatwerkvoorschriften essentiële instrumenten zijn voor gemeenten. Ze bieden de flexibiliteit om specifieke, lokale eisen te stellen en in te spelen op unieke uitdagingen binnen een gebied. Wij helpen u bij het duiden van de impact van maatwerkregels op uw activiteiten. Daarnaast kunnen wij met u optrekken bij de totstandkoming van gewenste maatwerkvoorschriften of u helpen bij het tegengaan van ongewenst opgelegde maatwerkvoorschriften. Ons team helpt u bij het in overleg met de betreffende gemeente vormgeven van deze voorschriften, zodat ze helder, juridisch houdbaar en effectief zijn en u door kunt met uw bedrijfsvoering. 

Nadeelcompensatie: een evenwichtige benadering

Als de overheid binnen de regels handelt, dus juridisch juist, kan het nog steeds zijn dat bedrijven of burgers nadeel van het overheidsbesluit hebben. Meestal is er dan een wettelijk recht op compensatie van dat nadeel. Ons kantoor heeft uitgebreide ervaring met nadeelcompensatie en wij staan u bij in het vinden van rechtvaardige en evenwichtige oplossingen.

Aandacht voor geur en geluid: een delicate balans

Geur en geluid kunnen direct van invloed zijn op de mogelijkheid uw plannen  te realiseren. Het is vaak een delicate balans tussen ruimte bieden aan de ene kant en leefbaarheid van de omgeving aan de andere kant. Ons kantoor adviseert over de geldende normen en de mogelijkheden tot flexibiliteit en denkt mee in oplossingen. Ook in handhavingstrajecten kunnen wij u bijstaan.  

Uw partner in ruimtelijke ontwikkeling

Bij De Haij & Van der Wende Advocaten zetten wij onze juridische expertise en ervaring in om u te begeleiden bij uitdagingen die het omgevingsplan, maar zeker ook hogere regelgeving, met zich mee kan brengen voor uw project. Samen werken we aan het realiseren van een kwalitatief hoogstaande leefomgeving.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief