Moodsetter ondernemersrecht scaled
CORPORATE LAW
WE STAND FOR YOUR CAUSE

Supervising and conducting negotiations

Onderhandelen is iets waar ondernemers dagelijks mee te maken hebben. Onderhandelingen zijn immers de gesprekken die vaak voorafgaan aan een overeenkomst. Belangrijk uitgangspunt bij onderhandelingen is dat die vooral moeten gaan over belangen, en niet over standpunten Als de belangen van beide onderhandelende partijen eenmaal helder zijn, dan wordt het bereiken van overeenstemming een stuk waarschijnlijker. De juristen van De Haij & Van der Wende kunnen onderhandelingen voor een onderneming voeren, maar ook bemiddelend en adviserend aanwezig zijn.

Als het om juridische kwesties gaat, dan is onderhandelen vaak de meest wenselijke manier om uit een mogelijke conflictsituatie te geraken. Denk aan situaties rond de beëindiging van een arbeidsovereenkomst, maar ook over contractuele voorwaarden, of over de aankoop van vastgoed. En onderhandelingen zijn ook de aangewezen manier om een eventuele misstand op te lossen. Het alternatief voor een succesvolle onderhandeling is immers vaak een juridische procedure, en daar zit geen ondernemer op te wachten.

De Haij & Van der Wende kan ondernemingen, particulieren en overheden begeleiden bij onderhandelingen. Onze advocaten hebben de kennis en ervaring om onderhandelingen in elke situatie effectief en resultaatgericht te voeren. Mocht het desondanks toch tot een rechtszaak komen, dan ben je ook op dat gebied bij ons in goede handen.

Stay informed

Sign up for our newsletter