Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Moodsetter personeelsrecht scaled
Arbeidsrecht
Wij staan voor uw zaak

Concurrentie-/ relatiebeding

Wanneer uw werknemers veel waardevolle kennis en informatie bij zich dragen over uw organisatie of over de onderneming van uw klanten, is het aan te raden om na te denken over een concurrentiebeding of een relatiebeding. Wordt uw werknemer altijd door klanten gebeld op zijn privénummer? Dan moet u daar wat mee bij als deze werknemer niet meer voor uw bedrijf werkt.

Een concurrentiebeding of relatiebeding kan voor veel opheldering zorgen bij onduidelijke rechten en plichten voor u en uw werknemer. Wanneer de afspraken duidelijk zijn, is het voor de werknemer eenvoudig om rekening te houden met de beperkingen die aan hem zijn opgelegd.

U kunt het concurrentiebeding of relatiebeding op verschillende manieren opstellen, maar er gelden strikte voorwaarden. Een dergelijk beding beperkt de werknemer immers in zijn vrijheid om elders arbeid te verrichten. Voor elke branche en voor elke onderneming gelden andere belangrijke onderdelen, die als maatwerk in een arbeidsovereenkomst kunnen worden neergelegd. De advocaten van De Haij & Van der Wende hebben ervaring en deskundigheid met het opstellen van het concurrentiebeding en het relatiebeding.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief