Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Moodsetter personeelsrecht scaled
Arbeidsrecht
Wij staan voor uw zaak

Reglementen en personeelshandboeken

Om de rechten en plichten van uw medewerkers te waarborgen, kan het een belangrijke keuze zijn om basisprincipes vast te leggen in reglementen of personeelshandboeken. Dit geeft de medewerker duidelijkheid over de regels die binnen uw onderneming worden gehanteerd en daarnaast kunt u erop terugvallen wanneer het mis gaat.

U kunt niet zomaar alles vastleggen in reglementen of personeelshandboeken. Soms bent u gebonden aan ’cao’s en bindende wet- en regelgeving uit het arbeidsrecht. Ook kunt u niet zomaar eenzijdig bestaande reglementen of personeelshandboeken wijzigen.

Onze advocaten weten welke regels u wel en niet mag opnemen in het reglement of personeelshandboek. Het is raadzaam om dit juridisch te laten toetsen, zodat u voorkomt dat het in geval van nood niet buiten werking verklaard kan worden door de juridische ongeldigheid ervan.

Door actuele kennis van het arbeidsrecht kunnen de advocaten van De Haij & Van der Wende u ontzorgen op dit gebied. Wij waarborgen kwaliteit en zorgen dat uw personeelshandboek en reglement juridisch op orde en up to date zijn.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief