Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Moodsetter ondernemersrecht scaled
Ondernemingsrecht
Wij staan voor uw zaak

Agentuur- en distributieovereenkomsten

Maakt u gebruik van een agent die uw producten namens u verkoopt, of werkt u samen met een distributeur? In beide gevallen is het goed om de spelregels duidelijk te beschrijven, waardoor u zeker weet dat de samenwerking vlekkeloos verloopt.

In deze overeenkomsten besteden wij onder andere aandacht aan de geheimhouding met betrekking tot bedrijfsinformatie en de prijzen waarvoor uw producten verkocht mogen aan de uiteindelijke afnemer. Daarnaast besteden wij aandacht aan de termijn van de overeenkomst. Vaak sluit u een agentuur- of distributieovereenkomst voor onbepaalde tijd, waardoor het lastig kan zijn om de overeenkomst te beëindigen. Naast deze algemene vraagstukken, besteden wij veel aandacht aan specifieke onderdelen, die juist belangrijk zijn in de markt waarin u opereert.

Wij kunnen u adviseren als u gebruikmaakt van een agentuur- of distributieovereenkomst. Daarnaast kunnen wij de overeenkomsten voor u opstellen. Wij zorgen dat wij eerst u, uw contractspartij en uw markt kennen. Zo kunnen wij de optimale overeenkomst voor u opstellen.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief