Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Moodsetter vastgoedrecht scaled
Vastgoedrecht
Projectontwikkeling

Projectontwikkeling

Projectontwikkeling richt zich op ontwikkeling van de omgeving. Dit kan kleinschalig zijn, zoals inbreilocaties, tot de bouw van hele woonwijken, grote binnenstedelijke ontwikkelingen of (her)ontwikkeling van bedrijventerreinen. Verschillende stakeholders hebben verschillende belangen. Met de nodige partijen moeten samenwerkingsovereenkomsten gesloten worden. Hierbij is maatwerk een gegeven. Wij kunnen u daarin bijstaan.

Voor een ontwikkelaar is zekerheid dat het bevoegde gezag (meestal de gemeente) het project ook ondersteunt erg belangrijk. Het belang van goede, heldere afspraken met het bevoegd gezag kan niet onderschat worden. Wij staan u bij in de contractuele kant van projectontwikkeling als het gaat om afspraken met de overheid, bijvoorbeeld door het opstellen van exploitatieovereenkomsten of de begeleiding van de benodigde aankoop van percelen (zie ook “contracten”).

Daarnaast wordt de totstandkoming van projecten zwaar gereguleerd en gelden er strenge wettelijke kaders op zowel inhoud (bouwregelgeving, milieuregelgeving etc.) als proces (participatie, vergunningvereisten etc.). Tezamen met de advocaten van de sectie Omgevingsrecht zorgen wij ervoor dat u weet waar u aan moet voldoen, hoe het proces is en uw project zo goed mogelijk doorgang kan vinden.

Ook voor het vinden van oplossingen bij problemen tijdens de projectrealisatie (aanneming van werk) kunt u bij ons terecht.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief