Tijdelijke betalingsuitstelwet in verband met Covid-19

Erwin

Euro geld e1693913459145

Het is te verwachten dat de komende tijd meer bedrijven moeite zullen hebben om aan hun betalingsverplichtingen te voldoen. Een wederpartij zal niet altijd willen meehelpen aan een betalingsregeling. In veel gevallen zullen zij betaling willen afdwingen door middel van verhaalsacties of zelfs overgaan tot het aanvragen van faillissement van de niet-betalende partij. Dit leidt echter tot alleen maar meer faillissementen. Daarom is op 17 december 2020 de Tijdelijke betalingsuitstelwet in werking getreden.

Deze wet biedt een ondernemer die als gevolg van Covid-19 in zwaar weer is gekomen en daardoor tijdelijk niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, verschillende mogelijkheden. Zo kan een ondernemer bijvoorbeeld de rechter verzoeken om de behandeling van een faillissementsverzoek aan te houden. Verder kan de ondernemer de rechter verzoeken andere verhaalsacties te schorsen en een tijdelijke betalingsuitstel te verlenen. Op deze wijze kan een ondernemer de gevolgen van de coronacrisis op zijn onderneming enigszins beperken.

Let op: een gedeelte van deze wet vervalt in beginsel al op 1 februari 2021.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2020-522.html

Logo Haij Wende

De Haij & van der Wende

Lawyers
Dennis rond 200x200

Dennis Oud

Lawyer
Erwin rond 200x200

Erwin den Hartog

Corporate law, Real estate law
Fleur 1

Fleur Huisman

Environmental law
Petra lindhout pf

Petra Lindthout

Environmental law
Tessa rond 200x200

Tessa Sipkema

Employment law, Corporate law
Gerard rond 200x200

Gerard van der Wende

Administrative law and Family law
Elke 1

Elke Hofman-Bijvank

Emplyment law
Bekijk button

Possibly also of interest to you

Test news item

Please note that the content of our website (including any legal submissions) is for non-binding informational purposes only and does not serve as legal advice in the strict sense. The content of this site cannot and should not serve as a substitute for individual and binding legal advice relating to your specific situation. All information is therefore provided without guarantee of accuracy, completeness and timeliness.

Stay informed

Sign up for our newsletter