Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Tijdelijke betalingsuitstelwet in verband met Covid-19

Erwin

Euro geld e1693913459145

Het is te verwachten dat de komende tijd meer bedrijven moeite zullen hebben om aan hun betalingsverplichtingen te voldoen. Een wederpartij zal niet altijd willen meehelpen aan een betalingsregeling. In veel gevallen zullen zij betaling willen afdwingen door middel van verhaalsacties of zelfs overgaan tot het aanvragen van faillissement van de niet-betalende partij. Dit leidt echter tot alleen maar meer faillissementen. Daarom is op 17 december 2020 de Tijdelijke betalingsuitstelwet in werking getreden.

Deze wet biedt een ondernemer die als gevolg van Covid-19 in zwaar weer is gekomen en daardoor tijdelijk niet meer aan zijn betalingsverplichtingen kan voldoen, verschillende mogelijkheden. Zo kan een ondernemer bijvoorbeeld de rechter verzoeken om de behandeling van een faillissementsverzoek aan te houden. Verder kan de ondernemer de rechter verzoeken andere verhaalsacties te schorsen en een tijdelijke betalingsuitstel te verlenen. Op deze wijze kan een ondernemer de gevolgen van de coronacrisis op zijn onderneming enigszins beperken.

Let op: een gedeelte van deze wet vervalt in beginsel al op 1 februari 2021.

https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2020-522.html

Logo Haij Wende

De Haij & van der Wende

Advocaten
Dennis rond 200x200

Dennis Oud

Advocaat
Erwin rond 200x200

Erwin den Hartog

Advocaat Ondernemingsrecht en Vastgoedrecht
Fleur 1

Fleur Huisman

Advocaat Omgevingsrecht
Petra lindhout pf

Petra Lindthout

Advocaat Omgevingsrecht
Tessa rond 200x200

Tessa Sipkema

Advocaat Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht
Gerard rond 200x200

Gerard van der Wende

Advocaat Bestuursrecht en Personen- en Familierecht
Elke 1

Elke Hofman-Bijvank

Advocaat Arbeidsrecht

Mogelijk ook interessant voor u:

Test news item

Wij wijzen erop dat de inhoud van onze website (inclusief eventuele juridische bijdragen) uitsluitend bedoeld is voor niet-bindende informatieve doeleinden en niet dient als juridisch advies in strikte zin. De inhoud van deze site kan en mag niet dienen als vervanging van individueel en bindend juridisch advies dat betrekking heeft op jouw specifieke situatie. Alle informatie wordt daarom verstrekt zonder garantie voor juistheid, volledigheid en actualiteit.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief