Uber-chauffeur is werknemer

Tessa

De rechtbank Amsterdam heeft geoordeeld dat een Uber-chauffeur een arbeidsovereenkomst heeft (zie uitspraak). Chauffeurs die zichzelf (in persoon) met Uber hebben verbonden en via deze app passagiers vervoeren, zijn dus werknemers en vallen onder de (algemeen verbindend verklaarde) Cao Taxivervoer.

De vakbond FNV was naar de rechter gestapt omdat volgens hen sprake zou zijn van een arbeidsovereenkomst tussen Uber en deze chauffeurs. Uber was echter van mening dat zij slechts een platform biedt waar zelfstandige chauffeurs en hun klanten elkaar ontmoeten.

De rechtbank oordeelt dat van de Uber-app zowel een disciplinerende en instruerende werking als een financiële stimulans uitgaat. Als een chauffeur van de app gebruik maakt, is hij onderworpen aan de werking van het door Uber ontworpen en eenzijdig door haar te wijzigen algoritme. Hierdoor is sprake van ‘modern werkgeversgezag’. Tevens voldoet de rechtsverhouding tussen Uber en de chauffeurs aan de andere twee vereisten van een arbeidsovereenkomst, namelijk loon en arbeid. Zodoende komt de rechtbank tot de conclusie dat sprake is van een arbeidsovereenkomst en dat Uber verplicht is de Cao Taxivervoer op de chauffeurs toe te passen.

Gevolg? De chauffeurs maken aanspraak op achterstallig salaris in de periodes dat de Cao avv is verklaard. Eveneens moet Uber een schadevergoeding van € 50.000,- aan FNV betalen wegens het niet nakomen van de Cao Taxivervoer.

Tip: Werkgever controleer of uw onderneming onder een cao valt. Twijfelt u? Neem dan contact met ons op.

Logo Haij Wende

De Haij & van der Wende

Lawyers
Dennis rond 200x200

Dennis Oud

Lawyer
Erwin rond 200x200

Erwin den Hartog

Corporate law, Real estate law
Fleur 1

Fleur Huisman

Environmental law
Petra lindhout pf

Petra Lindthout

Environmental law
Tessa rond 200x200

Tessa Sipkema

Employment law, Corporate law
Gerard rond 200x200

Gerard van der Wende

Administrative law and Family law
Elke 1

Elke Hofman-Bijvank

Emplyment law
Bekijk button

Possibly also of interest to you

Test news item

Please note that the content of our website (including any legal submissions) is for non-binding informational purposes only and does not serve as legal advice in the strict sense. The content of this site cannot and should not serve as a substitute for individual and binding legal advice relating to your specific situation. All information is therefore provided without guarantee of accuracy, completeness and timeliness.

Stay informed

Sign up for our newsletter