Voorkom “tussentijdse” fouten in de arbeidsovereenkomst

Dennis

In de praktijk zien wij vaak dat in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd geen of een onjuist tussentijds opzegbeding is opgenomen. Het kan voorkomen dat werkgever of werknemer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor het einde van de looptijd willen beëindigen. Dit is alleen mogelijk als in de arbeidsovereenkomst staat opgenomen dat beide partijen gerechtigd zijn de arbeidsovereenkomst tussentijds op te zeggen. Wat gebeurt er als dit niet of onjuist is overeengekomen?

In een uitspraak van de kantonrechter had werkgever in de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd opgenomen dat werkgever bevoegd was de arbeidsovereenkomst tussentijds te beëindigen, indien werknemer niet voldeed aan de functie-eisen. De kantonrechter achtte dit beding niet rechtsgeldig, aangezien het recht om tussentijds te beëindigen alleen voor de werkgever was opgenomen. Vereist is dat de mogelijkheid om tussentijds te beëindigen schriftelijk voor beide partijen is overeengekomen. Wat was het gevolg? De werknemer had recht op een gefixeerde schadevergoeding gelijk aan het loon over de termijn dat de arbeidsovereenkomst geduurd zou hebben indien deze van rechtswege zou zijn geëindigd. De kantonrechter matigde de gefixeerde schadevergoeding tot drie maandsalarissen.

Tip: werkgever het is van belang dat u uw arbeidsovereenkomsten regelmatig laat controleren om eventuele fouten te herstellen en te voorkomen dat u in de toekomst moet betalen. Twijfelt u over de rechtsgeldigheid van een beding in uw arbeidsovereenkomst of is het al enige tijd geleden dat u uw arbeidsovereenkomsten heeft ge-update? Neemt u dan contact met ons op.

Wij helpen u graag.

Logo Haij Wende

De Haij & van der Wende

Lawyers
Dennis rond 200x200

Dennis Oud

Lawyer
Erwin rond 200x200

Erwin den Hartog

Corporate law, Real estate law
Fleur 1

Fleur Huisman

Environmental law
Petra lindhout pf

Petra Lindthout

Environmental law
Tessa rond 200x200

Tessa Sipkema

Employment law, Corporate law
Gerard rond 200x200

Gerard van der Wende

Administrative law and Family law
Elke 1

Elke Hofman-Bijvank

Emplyment law
Bekijk button

Possibly also of interest to you

Test news item

Please note that the content of our website (including any legal submissions) is for non-binding informational purposes only and does not serve as legal advice in the strict sense. The content of this site cannot and should not serve as a substitute for individual and binding legal advice relating to your specific situation. All information is therefore provided without guarantee of accuracy, completeness and timeliness.

Stay informed

Sign up for our newsletter