Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00
Je hebt jarenlang gewerkt aan je onderneming en een voorsprong op de concurrentie opgebouwd. Dan stuurt een werknemer zakelijke e-mails naar zijn privé-mailadres. Op het eerste gezicht onschuldig, maar wat als hij met die informatie naar de concurrent gaat? Gelukkig heb je een geheimhoudingsbeding. Maar is dat wel waterdicht?
Een recente uitspraak van de rechtbank Zeeland-West-Brabant toont aan dat een gebrekkig beding een werkgever kan benadelen. In deze zaak wilde een werkgever een werknemer beboeten voor het doorsturen van e-mails. De rechter oordeelde echter dat het beding alleen sprak over "derden" en een privé-mailbox daar niet onder viel. Ook de IT Policy bood geen redding, omdat deze niet expliciet verwees naar het geheimhoudingsbeding. Gevolg: de werknemer ging vrijuit.
Hoe voorkomt u dit?
Conclusie
Een geheimhoudingsbeding is een levend document dat met uw onderneming moet meegroeien. Zorg voor heldere regels, een samenhangend beleid en effectieve handhaving om juridische problemen te voorkomen.
Heeft u vragen over of uw beding waterdicht is? Neem dan contact op met Dennis Oud, Elke Hofman-Bijvank of Tim van Riel.
U kunt de uitspraak hier zelf lezen.
Wij wijzen erop dat de inhoud van onze website (inclusief eventuele juridische bijdragen) uitsluitend bedoeld is voor niet-bindende informatieve doeleinden en niet dient als juridisch advies in strikte zin. De inhoud van deze site kan en mag niet dienen als vervanging van individueel en bindend juridisch advies dat betrekking heeft op jouw specifieke situatie. Alle informatie wordt daarom verstrekt zonder garantie voor juistheid, volledigheid en actualiteit.