Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Zwemmen in vakantiedagen

Dennis

Het is weer die tijd van het jaar dat we terugkijken naar wat ons het afgelopen jaar heeft gebracht. Helaas veel Corona. Maar het is ook goed om je nu alvast voor te bereiden op het komende jaar.

Veel werkgevers hebben inmiddels te maken met een stuwmeer aan niet opgenomen vrije dagen. Wettelijke- en bovenwettelijke vakantiedagen, ADV, tijd voor tijd, you name it en de werknemer heeft het niet (volledig) opgenomen in de hoop na de pandemie lekker lang op vakantie te kunnen. Dat stuwmeer kan echter problemen geven voor de organisatie, maar hoe los je dat op?

Als de werkgever ADV- of een tijd voor tijd regeling heeft, dan moet hij nakijken hoe en wanneer die dagen vervallen. Voor wettelijke- en bovenwettelijke vakantiedagen is het echter simpel. De wettelijke vakantiedagen vervallen 6 maanden na het einde van het jaar waarin ze zijn opgebouwd en de bovenwettelijke vakantiedagen verjaren na vijf jaar.

Waarom is dit belangrijk?

Europese jurisprudentie zegt dat de werkgever de werknemer tijdig moet informeren over het verlopen van vakantiedagen. Hij moet op voorhand de werknemer tijdig een overzicht geven, waarin duidelijk staat hoeveel dagen zijn opgebouwd en per wanneer deze verlopen. Op 1 juni de werknemer wijzen op het feit dat er per 1 juli vakantiedagen vervallen, is dus niet voldoende. Om die reden adviseren wij de werkgever om in deze maand de werknemer duidelijk te informeren over de status van zijn vrije dagen, dan heeft de werknemer alle tijd om dagen die verlopen alsnog op te nemen.

Let op: als de werknemer erom verzoekt, kan de werkgever de bovenwettelijke vakantiedagen die niet zijn opgenomen ook afkopen, tenzij een cao dit uitsluit.

Valt de werkgever onder een cao, kijk dan daarin. Sommige cao’s hebben afwijkende verval- / verjaringstermijnen.

Voor verdere vragen kunt u contact opnemen met Hans, Tessa, Elke of Dennis.

Logo Haij Wende

De Haij & van der Wende

Advocaten
Dennis rond 200x200

Dennis Oud

Advocaat
Erwin rond 200x200

Erwin den Hartog

Advocaat Ondernemingsrecht en Vastgoedrecht
Fleur 1

Fleur Huisman

Advocaat Omgevingsrecht
Petra lindhout pf

Petra Lindthout

Advocaat Omgevingsrecht
Tessa rond 200x200

Tessa Sipkema

Advocaat Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht
Gerard rond 200x200

Gerard van der Wende

Advocaat Bestuursrecht en Personen- en Familierecht
Elke 1

Elke Hofman-Bijvank

Advocaat Arbeidsrecht

Mogelijk ook interessant voor u:

Test news item

Wij wijzen erop dat de inhoud van onze website (inclusief eventuele juridische bijdragen) uitsluitend bedoeld is voor niet-bindende informatieve doeleinden en niet dient als juridisch advies in strikte zin. De inhoud van deze site kan en mag niet dienen als vervanging van individueel en bindend juridisch advies dat betrekking heeft op jouw specifieke situatie. Alle informatie wordt daarom verstrekt zonder garantie voor juistheid, volledigheid en actualiteit.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief