Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

De aanzegging moet echt schriftelijk

Elke

Aanzegging 1536x1025

Het staat al sinds 2015 in de wet en er is al herhaaldelijk over geprocedeerd: de aanzegging.

Uiterlijk één maand voor het einde van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd moet de werkgever de werknemer aanzeggen of de overeenkomst wel of niet wordt voortgezet. Ondanks dat de wet uitdrukkelijk stelt dat de aanzegging schriftelijk moet gebeuren zijn er nog steeds werkgevers die denken dat dit ook mondeling kan. Zo ook in een zaak die is uitgeprocedeerd tot aan de Hoge Raad.

In dit geval had de directeur van de werkgever mondeling aan de werknemer medegedeeld dat “het dienstverband niet zou worden verlengd”. De werknemer was op zijn beurt gaan zoeken naar een andere baan en had die gevonden met een ingangsdatum aansluitend op de einddatum van zijn oudere arbeidsovereenkomst. Toch meende de werknemer recht te hebben op de aanzegvergoeding van één maand wegens het niet schriftelijk aanzeggen.

De werkgever vond deze boete naar “maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar” en procedeerde tot aan de Hoge Raad. De Hoge Raad laat aan duidelijkheid niets te wensen over en bevestigt nogmaals dat het hier gaat om dwingend recht waarvan niet zomaar ten nadele kan worden afgeweken. De werkgever is dus de aanzegvergoeding verschuldigd.

Conclusie: de werkgever moet dus echt schriftelijk aanzeggen ook al kun je bewijzen dat het mondeling is gebeurd. Per e-mail mag ook, maar zorg dan wel voor een ontvangstbevestiging.

Voor vragen hierover, neem dan contact op met Tessa, Elke, Hans of Dennis van ons kantoor.

Lees de uitspraak hier: https://lnkd.in/eRPkNMRm 

Logo Haij Wende

De Haij & van der Wende

Advocaten
Dennis rond 200x200

Dennis Oud

Advocaat
Erwin rond 200x200

Erwin den Hartog

Advocaat Ondernemingsrecht en Vastgoedrecht
Fleur 1

Fleur Huisman

Advocaat Omgevingsrecht
Petra lindhout pf

Petra Lindthout

Advocaat Omgevingsrecht
Tessa rond 200x200

Tessa Sipkema

Advocaat Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht
Gerard rond 200x200

Gerard van der Wende

Advocaat Bestuursrecht en Personen- en Familierecht
Elke 1

Elke Hofman-Bijvank

Advocaat Arbeidsrecht

Mogelijk ook interessant voor u:

Test news item

Wij wijzen erop dat de inhoud van onze website (inclusief eventuele juridische bijdragen) uitsluitend bedoeld is voor niet-bindende informatieve doeleinden en niet dient als juridisch advies in strikte zin. De inhoud van deze site kan en mag niet dienen als vervanging van individueel en bindend juridisch advies dat betrekking heeft op jouw specifieke situatie. Alle informatie wordt daarom verstrekt zonder garantie voor juistheid, volledigheid en actualiteit.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief