Direct een advocaat nodig? Bel: +31 10 220 44 00

Of e-mail en ontvang binnen 24 uur een antwoord

Ons kantoor groent op!🌱

Tessa

Voorgevel pand 2.0

Een stap naar een groener en gezonder stedelijk landschap

We zijn ontzettend blij om te delen dat we met het Green Cables project onze voorgevel hebben kunnen vergroenen! Dit project heeft niet alleen de esthetiek van ons pand verbeterd, maar draagt ook bij aan een gezondere en meer duurzame stedelijke omgeving.

De voordelen van een groene gevel

Met de vergroening van onze voorgevel realiseren we verschillende belangrijke voordelen:

  1. Verbeterde luchtkwaliteit: De planten op onze gevel helpen vervuilende stoffen uit de lucht te filteren en zuurstof te produceren, wat zorgt voor een gezondere luchtkwaliteit rondom ons pand.
  2. Vermindering van hittestress: Groene gevels absorberen minder warmte dan traditionele bouwmaterialen. Dit betekent dat ze helpen de temperatuur in de directe omgeving te verlagen, wat vooral tijdens warme periodes een groot voordeel is.
  3. Verfraaiing van het stedelijk landschap: Onze groene gevel draagt bij aan een mooier en aantrekkelijker straatbeeld, wat een positief effect heeft op de gemoedstoestand van zowel voorbijgangers als onze medewerkers.

 

Inheemse klimbeplanting: Duurzaam en Biodivers

We hebben specifiek gekozen voor inheemse klimbeplanting. Deze planten zijn perfect aangepast aan ons lokale klimaat en bodem, wat betekent dat ze minder onderhoud nodig hebben en beter bestand zijn tegen ziekten. Daarnaast bevorderen ze de lokale biodiversiteit door een habitat te bieden voor inheemse insecten en vogels.

Hoe we het hebben aangepakt

Het realiseren van onze groene gevel verliep in verschillende stappen:

  1. Ontwerp en Planning: In samenwerking met een ervaren groenarchitect hebben we een ontwerp ontwikkeld dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.
  2. Voorbereiding van de gevel: We hebben klimhulpmiddelen en een efficiënt irrigatiesysteem geïnstalleerd om de planten de beste start te geven.
  3. Beplanting: We hebben zorgvuldig geselecteerde inheemse klimbeplanting aangeplant die nu onze gevel bedekt met weelderig groen. Nu moeten ze alleen nog gaan groeien!
  4. Onderhoud en monitoring: We zorgen via onze hovenier Van der Mee & Jansen Hoveniers voor regelmatig onderhoud en monitoring om ervoor te zorgen dat de planten gezond blijven en optimaal kunnen groeien.

 

Onze verbintenis aan duurzaamheid

Dit project is een belangrijke stap in onze voortdurende inzet voor duurzaamheid. We geloven dat bedrijven een cruciale rol spelen in het creëren van een duurzamere toekomst, en we zijn vastbesloten om ons steentje bij te dragen. Door te investeren in groene infrastructuur hopen we een voorbeeld te stellen voor andere bedrijven en organisaties. De volgende stap zijn zonnepanelen.

Dank aan de samenwerkingspartijen!

Voor dit vergroeningsproject zijn wij ondersteund door een aantal partijen, waar we onze grote waardering voor willen uitspreken! Met dank aan de Provincie Zuid-Holland (Gedeputeerde Staten) voor het subsidiëren van het project Green Cables, Stichting Greendustrie (Hugo Kranenberg) en de Green Business Club Fascinatio (Vincent Dellebeke en Denise Fransen) voor de begeleiding bij het project en De Verticale Tuinman voor de zeer snelle en vakkundige uitvoering!

Samen kunnen we een verschil maken en werken aan een groenere, gezondere toekomst voor iedereen.

Logo Haij Wende

De Haij & van der Wende

Advocaten
Dennis rond 200x200

Dennis Oud

Advocaat
Erwin rond 200x200

Erwin den Hartog

Advocaat Ondernemingsrecht en Vastgoedrecht
Fleur 1

Fleur Huisman

Advocaat Omgevingsrecht
Petra lindhout pf

Petra Lindthout

Advocaat Omgevingsrecht
Tessa rond 200x200

Tessa Sipkema

Advocaat Arbeidsrecht en Ondernemingsrecht
Gerard rond 200x200

Gerard van der Wende

Advocaat Bestuursrecht en Personen- en Familierecht
Elke 1

Elke Hofman-Bijvank

Advocaat Arbeidsrecht

Mogelijk ook interessant voor u:

Test news item

Wij wijzen erop dat de inhoud van onze website (inclusief eventuele juridische bijdragen) uitsluitend bedoeld is voor niet-bindende informatieve doeleinden en niet dient als juridisch advies in strikte zin. De inhoud van deze site kan en mag niet dienen als vervanging van individueel en bindend juridisch advies dat betrekking heeft op jouw specifieke situatie. Alle informatie wordt daarom verstrekt zonder garantie voor juistheid, volledigheid en actualiteit.

Blijf juridisch op de hoogte

Meld u aan voor onze nieuwsbrief